Modul alkimia Ting. 5

Dalam proses PEMBUKUAN dengan syarikat Telaga Biru Sdn Bhd. 

 

Modul Alkimiya T5/F5 Versi 2017
Dwi Bahasa – Bahasa melayu di ikuti dengan bahasa english.
Semua bab iaitu bab 01 sehingga bab 05
Muat turun/Download:  (Kemaskini 18 Jan 2017)
bab-01-kadar-tindak-balas-edisi-bm-bi-2017-update-18-1-17
bab-02-sebatian-karbon-edisi-bm-bi-2017-update-18-1-17
bab-03-redoks-edisi-bm-bi-2017-update-18-1-17
bab-04-termokimia-edisi-bm-bi-2017-update-18-1-17
bab-05-bahan-kimia-utk-penguna-edisi-bm-bi-2017-update-18-1-17

Edisi Jawapan
bab-01-kadar-tindak-balas-edisi-bm-bi-2017-jpwn-update-18-1-17
bab-02-sebatian-karbon-edisi-bm-bi-2017-jpwn-update-18-1-17
bab-03-redoks-edisi-bm-bi-2017-jpwn-update-18-1-17
bab-04-termokimia-edisi-bm-bi-2017-jpwn-update-18-1-17
bab-05-bahan-kimia-utk-penguna-edisi-bm-bi-2017-jpwn-update-18-1-17
bab-05-bahan-kimia-utk-penguna-edisi-bm-bi-2017-update-18-1-17

Modul alkimia Ting. 5 Edisi BI sahaja
* untuk muat turun/download, klik pada file tersebut, kemudian klik butang kanan mouse anda, pilih “Save Linked Content As...”. dan pilih di mana anda hendak simpan di dalam harddisk anda. kemudian klik butang save. 🙂

Modul alkimiya F5 00
Modul alkimiya F5 C01
Modul alkimiya F5 C02
Modul alkimiya F5 C03
Modul alkimiya F5 C04

Jawapan

Modul alkimiya F5 C01 – Answer
Modul alkimiya F5 C02 – Answer
Modul alkimiya F5 C03 – Answer
Modul alkimiya F5 C04 – Answer

Advertisements

77 Responses to Modul alkimia Ting. 5

  1. anny berkata:

    Boleh tak cikgu buat link utk chap 3 F5 sahaja? Dalam januari dulu cikgu buat modul chap 1 to 3 terus. Saya dah ada chap 1 and 2 F5. Tq

  2. hrizh berkata:

    tq so much for the module.
    insya-allah sya akn gnakn sebaiknya,
    tq again.

  3. ayne berkata:

    thanks a lot cg…bhan bnyk membantu sy…

  4. nad berkata:

    saya nak chap 4 and 5 jugak boleh..ini sgt membantu sy sbb sy batu posting..terus mgajar form4 n form 5..tq sgt2..

  5. JAN berkata:

    CIKGU ADURA TAK DER KER TOK CHAPTER 4 N 5

  6. mellitta berkata:

    saya sebagai seorang pelajar sangat bersyukur dan teruja.. harap cikgu dapat meneruskan usaha ini dan dapat menolong ramai pelajar..insyallah.. segala latihan ini akan saya maanfaatkan 🙂

    • cikguadura berkata:

      Terima kasih atas komen anda Mellitta. 🙂
      Insya Allah, saya akan cuba mengemaskini website saya dengan bahan2 kimia yang sesuai dan terkini, supaya dapat membantu anda dan pelajar2 lain diluar sana.

  7. perempuanmalaya berkata:

    salam cikgu..
    sy time kaseh sgt3 ngn cikgu untuk modul ni.
    ckgu mmang hebat..
    sy da mula tdo lmbat sbb study kimia..
    rmai kwn2 sy perasan ngn perubahan sy..
    modul ckgu,buat sy tak smpai hati nk tinggal nk tido.. keh3..:)
    sy tunggu chapter ke 4 ye..
    time kaseh skali lagi..

    • cikguadura berkata:

      w’salam perempuanmalaya

      Terima kasih atas komen anda.
      Insya Allah saya akan cuba siapkan bab 4 nanti. Bila dah siap, saya akan masukkan di website saya.

  8. Rohayu Hambari berkata:

    a’kum…
    mmg btol ckg mmg hebat. smoga anak didik ckg lebih hebat lg.

  9. kai xiang berkata:

    tq very much cikgu. Namun adakah cikgu mempunyai modul utk thermochemistry n chemicals 4 consumers? tq again cikgu, really appreciate this website. =)

  10. suri berkata:

    terima kasih cikgu (; May Allah bless u

  11. soraya berkata:

    salam cikgu….saya dah mendownload modul2 cikgu ini….dan saya pun sudah membuatnya…memang sangat2 membantu…cuma saya nak cakap, page 104 takde..hehe…mungkin page tu adalah cover untuk chapter 3..hehe…terima kasih cikgu!!

  12. Myer berkata:

    selamat sejahtera cikgu,
    boleh tak cikgu sediakn modul f5 untuk chap 4 & 5?
    PLEASE cikgu!!!! saye amat perlukan……………>.<

    Thank you very very very much cikgu!!!

  13. soraya berkata:

    cikgu taknak sambung untuk chapter seterusnya?? =)

  14. Maznah berkata:

    Salam Cikgu. Terima kasih banyak2 atas kemurahan hati cikgu berkongsi bahan P&P cikgu ni. saya dah download modul2 tu. mudah2an cikgu diberikan ganjaran yg berlipat ganda olehNya. Amin.

  15. mariam berkata:

    tahniah

    modul yang amat berguna…. saya akan gunakan modul ini sewaktu p&p kimia saya….

  16. fizah berkata:

    terima kasih..modul yg sgt membantu sy dan pelajar dlm p & p kimia…

  17. mazlina berkata:

    saya baru mengajar kimia,rasa mudah sgt faham dgn menggunakan modul cikgu, plajar2 pun suka & mudah faham,terima kasih dgn perkongsian ilmu cikgu, saya dh download chpter 1 – 3,minta maaf sbb download dulu baru minta izin ckgu:-)

  18. zuraidah berkata:

    assalamualaikum wrh wbt
    saya nak ucapkan berbanyak terima kasih
    blog cikgu dalam senarai favourite saya
    banyak bantu saya dalam p&p, walaupun kimia bukan opsyen saya
    saya sangat minat mengajar kimia sekarang ni

  19. Nur wahida Zakaria berkata:

    mohon izin menggunakan modul kimia cg utk pelajar sy.Smg usaha murni cg dirahmatiNya

  20. Eyqa berkata:

    alhamdulillah…dh ada chapter 4…terima kasih cikgu ^^

  21. kyym berkata:

    assalamualaikum cikgu..terima kasih sbb menyediakan modul ini.mohon share ye..mudah-mudahan segala usaha cikgu diberkati, hanya Allah shj yg dapat membalasnya. terima kasih sekali lg.

  22. cikgu jugak.. berkata:

    trime kasih bnyk2 sbb modul ni bnyk bantu sy dlm PnP…hrap ckgu boleh upload chapter 5 form 5..tq bnyk2..

  23. soraya berkata:

    terima kasih cikgu sebab upload chapter 4 =)

  24. shafrina berkata:

    tqvm!!sangat membantu. mohon digunakan dalam p n p saya. semoga dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan

  25. latif berkata:

    cikgu… bleh guna ethyl ke dalam formula structure alkane and alkene? sebelum tue.. tq banyk2..[:)]

  26. Huonghc berkata:

    Hebat!!

  27. pelajar cemerlang berkata:

    erm..nk tanya la kan..ermm nk kata lagu mana xtau….awat kami xbuleh bukak modul ni nah??

  28. Lai berkata:

    boleh cikgu buat chapter 5 form 5

  29. fred berkata:

    TQVM!! mohon izin menggunakan modul kimia cg utk pelajar sy.Smg usaha murni cg dirahmatiNya

  30. oun wahid berkata:

    terima kasih byk2… bukan usaha yg sedikit utk himpunan seperti ni…

  31. zaira berkata:

    sbg guru baru yg kurang pengalaman, modul ini dpt membantu sy dlm p&p..dan harap dpt meningkatkan prestasi pelajar2 sy dlm subjek kimia..mohon utk share..tq

  32. terbaiklah cikgu adura 😉

    nanti nak belajarlah nak jadi cemerlang macam ni..ehehe

  33. waldorf berkata:

    may Allah bless you 🙂
    and thanks a lot 🙂

  34. wiwi95 berkata:

    cikgu saya dah download semua , tpi still x boleh bukak. macam mane nih?

  35. eqahismail berkata:

    assalamualaikum. terima kasih ckgu adura. semua modul cg sy dh download. insyaAllah sy akan gunakannya utk dptkan A+ SPM 2013 nanti. terima kasih banyak2 cikgu 🙂

  36. syarif@infinate berkata:

    terima kasih cikgu! nota2 nie berguna untuk budak uni yang lupa basic macam saya..hehe

  37. Mama Dhani berkata:

    Assalamualaikum… Tahun ni ialah tahun kedua sy mengajar kimia… terlalu kurang pengalaman sy, Alhamdulillah modul cikgu sgt membantu sy dan pelajar sy… Sgt tak patut rsnya jika sy tidak berterima kasih kpd cikgu… Terima Kasih yang teramat kerana berkongsi sesuatu yg baik seperti ini… Syukran Jazilan… Semoga cikgu sentiasa dipermudahkan dalam urusan seharian, Amiin…

  38. apitjiwasepi berkata:

    terima kasih cikgu…..
    disebabkan saya selalu membuat ulangkaji menggunakan modul cikgu
    saya telah mendapat A dalam kimia…
    kredit pada cikgu

  39. norliza bt mohd nadzir berkata:

    Assalamualaikum….terima kasih krn menyediakan modul kimia yg sgt membantu p&p sy di dlm kelas…semoga Allah memberkati usaha cikgu dan dimurahkan rezeki..amin amin rabbal a’lamin

  40. :o berkata:

    Assalamualaikum Sangat Bagus Module Ini banyak membantu tetapi ada sedikit kesalahanhehehe tetapi banyak yg mebantu :3

  41. Assalamualaikum cikgu 🙂 Tumpang tanya, chapt 5 untuk form 5 takde ke? Kalau ada, cg tlg upload ye. Disebabkan modul cg ni la, sy jadi confident nk jwb kimia spm 6 Nov 2013 nanti. Terima kasih banyak banyak cg! 😀

  42. Azian hazariah berkata:

    Cg, nak chapter 5.

  43. cikgu zaiful berkata:

    terima kasih cikgu,
    izinkan share di blog saya

  44. aizatamin berkata:

    terima kasih cikgu..banyak membantu saya sebagai guru baharu untuk mengajar pelajar2 di sekolah..semoga cikgu dimurahkan rezeki

  45. kyla berkata:

    assalamualaikum, cikgu. module untuk chapter 5 tak de ke?

  46. HASBULLAH berkata:

    MOHON IZIN MENGGUNAKAN MODUL PERFECT SCORE SBP

  47. fatin iliani berkata:

    boleh tak saya nak mintak nota sebatian karbon?

  48. Pelajar MRSM Pontian berkata:

    terbaek lah cikgu adura !
    sebab cikgu lah saya punya kerja sekolah siap !
    dan sebab cikgu jugak lah saya punya markah chemistry semakin meningkat !
    terima kasih cikgu adura !
    doakan saya dapat A+ dalam chemistry SPM tahun depan dan straight A+ semua subjek !
    saya sayang cikgu adura !

  49. ariezam berkata:

    modul ini banyak membantu kami klas 5sc begonia untuk belajar tentang kimia.

  50. vkey berkata:

    dear Cikgu Adura,
    this module helped me a lot for my chemistry exams…thank you very much to you…hope all your sacrifices and hard work pay with all god’s grace…again thank you very much…
    with love,
    vkey

  51. Hasif Yusuf berkata:

    assalamu’alaikum cikgu, sy mohon print ye modul ni. Jazakallahu khairan khathira

  52. NORLAILA ISMAIL berkata:

    aasalam ckg adura…tahniah kerana membina blog untuk membantu guru2 kimia lebih cemerlang

  53. A berkata:

    sy mint a keizinan Cikgu untuk mngnakn model INI .sy ni calon. mengulang

  54. dyla berkata:

    terima kasih cg adura….mohon guna utk students saya yer…

  55. Irene berkata:

    Tqqqq, ckgu…

  56. Irene berkata:

    Tqqq ckgu…

  57. addin berkata:

    Assalam cikgu. izinkan saya untuk guna modul ni. tq

  58. Di berkata:

    assalam.. terima kasih banyak untuk perkongsian ini.. izinkan saya gunakan modul ini untuk pelajar2 saya.. Allah jua yg dapat membalas budi baik cikgu..

  59. agilen berkata:

    salam cikgu, minta izin untuk gunakan modul ini. terima kasih

  60. syamimi berkata:

    salam cikgu,terima kasih sebab share modul dan soalan trial spm. saya minta kebenaran untuk download dan gunakannya untuk students saya yer cikgu 😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s