Siri Cemerlang Kimia

Kemaskini untuk tahun 2016 – Dwi Bahasa (BM BI)

Siri Cemerlang Kimia yang mengandungi 6 set iaitu:
Set 01 – Mol [Particle Mass Volume]
Set 03 – Chemical Formula
Set 03 – Balance Equation
Set 04 – Calculation IRS

Siri Cemerlang Kimia Bersama Cg Adura – Versi BM BI 2016

 

Kemaskini untuk tahun 2012

Siri Cemerlang Kimia yang mengandungi 6 set iaitu:
Set 01 – Mol [Particle Mass Volume]
Set 03 – Chemical Formula – ionic <–ditambah untuk edisi 2012
Set 03 – Balance Equation
Set 04 – Calculation IRS
Set 05 – Electrolysis I
Set 06 – Electrolysis II

Siri Cemerlang Kimia bersama Cg Adura Azlin 2012

Jawapan
1. SCK – 01 Mol – particle mass volume – Answer
2. SCK – 02 Chemical Formula – ion – Answer
3. SCK – 03 Balance Equation – Answer
4. SCK – 04 Calculation IRS – Answer
5. SCK – 05 Electrolysis I – Answer
6. SCK – 06 Electrolysis II – Volteic Cell ans

123 Responses to Siri Cemerlang Kimia

  1. Nor hayati Hashim berkata:

    izinkan saya menggunakan bahan-bahan cikgu dalam siri cemerlang kimia untuk kegunaan pelajar-pelajar di sekolah saya di SMK Sik.
    Semoga Allah saja yang dapat membalasnya. terima kasih banyak-banyak .

  2. annahita berkata:

    salam,saya nk minta izin gunakan modul ini yer..terima kasih banyak2,smoga usaha cgu diberkati allah swt.

  3. siti junaida berkata:

    salam…cikgu
    terima kasih atas perkongsian bahan yg ada dlm blog ni.byk manfaatnye,hanya ALLAH yg mampu balas jasa cikgu

  4. June berkata:

    happy saya dapat jumpa bahan cikgu. Terima kasih kerana berkongsi.

  5. rossha berkata:

    assalammualaikum,
    sy minta izin menggunakan latihan ini untuk anak murid saya.
    semoga allah merahmati usaha yang cikgu lakukan ini

  6. HASIMAH ABU HASSAN berkata:

    Salam cikgu Adura, saya minta izin untuk menggunakan modul al-kimia dan siri cemerlang kimia untuk bahan P & P di SMK Taman Seri Rampai, Setapak. Semoga usaha cikgu ini diberkati Allah. Terima kasih byk kerana format modul begini yang saya cari. Harap kita dapat berkongsi ilmu demi kecemerlangan pelajar .

  7. ein berkata:

    salam..sy mnta izin guna bahan2 dr blog cikgu ^_^

  8. anne berkata:

    salam..saya cikgu baru belajar..izinkan sy menggunakan bahan ckgu ye..tq sgt2..sggh membantu..

  9. salfariza berkata:

    Assalamualaikum Cikgu Adura.. Terima kasih atas perkongsian ilmu ini. Saya juga ingin minta izin cikgu utk memanfaatkan modul ini kepada murid sy di SMK Beaufort. Semoga Allah memberkati cikgu Adura.. 😉

  10. Akmal Hisyam berkata:

    Salam. Saya daripada SMK Tebong minta izin untuk gunakan modul cikgu utk pnp. Moga Allah memebrkati usaha cikgu.

  11. erlyanah berkata:

    Aslmkm cikgu Adura, saya minta izin untuk menggunakan modul al-kimia dan siri cemerlang kimia untuk bahan pnp d sekolah saya. Semoga usaha cikgu ini diberkati Allah. Terima kasih byk kerana format modul cikgu Adura byk membantu saya… ^_^

  12. nur farhan berkata:

    slm cikgu, sy minta izin utk menggunakan modul cikgu utk pnp..smga Allah memberkati cikgu adura

  13. Hani berkata:

    Salam Cikgu Adura,
    Saya minta izin untuk gunakan bahan2 pnp dan modul cikgu untuk pnp saya. semoga usaha cikgu diberkati dan dirahmatinya..terima kasih

  14. Gerek Basikal berkata:

    As Salam Cikgu Adura,
    Saya minta izin untuk gunakan bahan2 pnp dan modul cikgu untuk pnp saya. Semoga usaha cikgu diberkati dan dirahmatinya..terima kasih banyak2. TQVM.

  15. Roslina berkata:

    Saya Roslina AbdRashid juga ingin menggunakan bahan cikgu, terima kasih semoga Allah membalas jasa baik cikgu.

  16. Rizman berkata:

    Salam Cikgu Adura….
    saya mohon kebenaran untuk menggunakan bahan-bahan cikgu untuk meningkatkan kemahiran pelajar-pelajar saya…saya amat gembira kesudian cikgu berkongsi bahan…terima kasih cikgu.

  17. aida berkata:

    Salam Cikgu Adura…
    Saya juga ingin memohon kebenaran untuk menggunakan bahan-bahan cikgu untuk meningkatkan lagi kemahiran dan pemahaman pelajar-pelajar saya…
    terima kasih banyak-banyak…

  18. nordiana berkata:

    salam…terima kasih atas bahan yg sgt cemerlang utk pnp ini..sy nk minta izin menggunakan modul ini utk ank mrd sy..smg Allah mmbls ibadah cikgu adura..-cgu diana

  19. teacher eija berkata:

    Assalamualaikum..
    semoga Allah memberkati usaha cikgu Adura selama ini.
    Mohon keizinan untuk menggunakan bahan p&p yg terbaik ini untuk manfaat semua calon SPM di sekolah saya (SMK BANDAR BARU SENTUL, KUALA LUMPUR).

  20. wan zakibah binti wan zakaria berkata:

    slm..terima kasih bebanyak atas bahan p&p yang sangat terbaik ini..mohon keizinan untuk digunakan dalam p&p untuk pelajar saya kerana ianya sangat membantu..terima kasih sekali lagi.cg wanzakibah…

  21. cikgu Azfa berkata:

    salam, terima kasih kerana berkongsi bahan yang sangat terbaik untuk P&P. saya minta izin untuk menggunakan bahan tersebut untuk P&P dan latihan anak murid saya di SMK Kenering, Gerik. Semoga Allah memberkati usaha cikgu.

  22. chatneyy berkata:

    time ksih bnyak2 ckgu…

  23. Sharifah berkata:

    Salam,

    Congrats Cikgu Adura, Blog yang sangat informatif. Mohon izin utk gunakan bahan bagi anak saya yang nak SPM tahun ini. Moga usaha murni cikgu diberkati Allah.

  24. midah berkata:

    Izinkan saya menggunakan bahan ini cikgu utk pelajar-pelajar dan anak saya yang akan mengambil SPM pada tahun ini.Semoga Allah jua yang membalas usaha murni cikgu

  25. cgnash berkata:

    Salam,
    Izinkan saya guna modul cg.
    terima kasih

    cgnash smk rusila

  26. hasbull berkata:

    salam. minta izin utk digunakan bahan tuan untuk PnP…

  27. noorhazilah berkata:

    salam..saya minta izin untuk guna modul ni di sekolah untuk para pelajar..moga Allah membalas jasa baik cikgu adura..

  28. cg man berkata:

    salam….iznkan saya gunakan modul cikgu untuk pelajar2 saya..tq

  29. cg bha berkata:

    Salam cg..
    Izinkan saya guna bahan cg utk pelajar saya…
    Terima kasih.

  30. rushaimi binti hassan berkata:

    saya cuba cari dlm siri kecermelangan kimia utk tajuk2 ting 5 tapi tak ada yg ada hanya lah tajuk2 tng4 saja. cikgu tak nak masukkannya ke. Dalam chemquest tak ada jawapan utk kertas 2 & kertas 3 . cikgu tak ada cadangan utk masukkan ke. Saya juga ingin minta kebenaran mengguna bahan cikgu yang bagus ini utk kegunaan anak murid saya, cikgu mimi

    • Cikgu Adura berkata:

      Cikgu Mimi,

      1. Siri Cemerlang
      Buat masa ini, Siri Cemerlang yang ada hanyalah dari bab 3 ke bab 6 Form 4. Yang sempat saya buat. Yang lain, kalau ada masa InsyaAllah saya akan cuba sediakan nanti.

      2. Jawapan ChemQuest
      Buat masa ni, saya tak sempat nak sediakan jawapan selain dari yang ada di website ini. Kalau diizinkan NYA, saya akan sediakan nanti.

      Kalau Cikgu Mimi ada sediakan bahan kimia dan ingin berkongsi di website saya, saya alu-alukan.

  31. nadia berkata:

    salam cikgu…izinkan sy gunakn modul ckgu ye..terima kasih…:)

  32. fazilah kamal berkata:

    salam cikgu..
    izinkan saya menggunakan bahan2 cikgu. Jazaakillahu khair wa baarakallahufik

  33. jajilah latip berkata:

    izikan saya mengunakan bahan cikgu untuk anak murid saya

  34. MAHAYA BT UDIN berkata:

    Assalamualaikum cikgu. Mohon untuk menggunakan bahan-bahan cikgu untuk pelajar-pelajar saya. Terima kasih. Moga Allah memberkati usaha cikgu. Amin.

  35. Waskofi berkata:

    assalamualaikum, cikgu saya mau minta izin untuk menggunakan modul ini. saya sangat menghargai bantuan daripada cikgu.. terima kasih byk2 cikgu.. *^____^*

  36. budak9aplus berkata:

    assalamualaikum… izizkan saya untuk menggunakan bahan akademi ini untuk keemerlangan spm saya..

  37. Aisyah Al-Mashoor berkata:

    Salam Cikgu Adura,
    Minta izin menggunakan bahan untuk kegunaan semua pelajar saya di SMK Seri Bintang Selatan. Semoga Allah memberkati usaha cikgu. Terima kasih banyak-banyak.

  38. nik nurul wardah berkata:

    salam…cikgu,sy mohon izin cikgu utk menggunakan modul n bhn2 cikgu utk ank murid sy..ianya sgt2 membantu.hanya Allah shaja y dpt membls semuanya…

  39. sofea berkata:

    assalamualaikum, cikgu adura.
    saya gune ek modul2 cikgu untuk ulangkaji..
    terima kasih kerana berkongsi

  40. nazem elmi berkata:

    assalamualaikum cg adura…sama seperti rakan yang lain…saya mohon untuk menggunaakkan modul ini untuk pelajar2 saya…semoga allah saya yang akan membalasnya…aminn..

  41. syafiq kamal berkata:

    salam cikgu…
    izinkan saya untuk menggunakan bahan akedemi ini untuk rujukan untuk menghadapi perperiksaan yang bakal saya hadapi

  42. zahirah sensei berkata:

    Assalamualaikum.
    Mohon izin guna semua bahan cikgu dr blog ni, telah join group di edmodo. Moga Allah memberi rahmat dan kemudahan dalam segala urusan duniawi & ukhrawi cikgu dan keluarga. Thanks a lot!

  43. nor wahidah abdul wahab berkata:

    saya mohon cikgu izinkan saya menggunakan bahan modul.semoga mendapat keberkatan di akhirat nanti..amin

  44. zae berkata:

    sya minta izin dengan cikgu gunakan modul cikgu untuk anak murid saya..moga Allah membalasnya kepada cikgu sekeluarga.terima kasih banyak…

  45. alin87 berkata:

    Assalamualaikum ckgu..mohon izin menggunakan bahan dari blog ni..terima kasih banyak2 kerana berkongsi..

  46. fuziah mahmood berkata:

    Assalam. Mohon guna semua bahan2 cikgu untuk bantu P&P anak saya ya. Didahului dgn Ucapan terima kasih

  47. cikgu ida berkata:

    Assalamualaikum cikgu adura..
    Saya nak minta izin menggunakan bahan pnp dan modul yang cikgu sediakan. terima kasih atas perkongsian yang berguna ini…

  48. cikgu yati berkata:

    assalammualaikum, ckgu…. mohon izin dari ckgu untuk sy menggunakan bahan-bahan tersebut untuk menambahbaikkan p&p saya. TERIMA KASIH CIKGU…..SEMOGA ALLAH S.W.T MEMBERKATI USAHA INI….

  49. nazwita berkata:

    salam..izinkan sy guna bahan cikgu,,,trima kasih krn berkongsi bahan….

  50. ct berkata:

    assalamualaikum…saya minta izin menggunakan semua bahan yg ada d blog cikgu ini…terima kasih…hanya Allah S.W.T y mampu mbalas jasa baik cikgu,,,;)

  51. AriffahRamli berkata:

    Assalamualaikum, saya pljr form 5 minta izin untuk meggunakan bahan di blog cikgu. Terima kasih banyak, semoga dibalas Allah swt atas kebaikan 🙂

  52. Iwana Iyazi berkata:

    Assalamualaikum.Izinkan saya menggunakan bahan-bahan belajar di blog cikgu untuk sesi pembelajaran saya.Hanya Allah yang mampu membalas jasa baik cikgu.Terima kasih.

  53. haja berkata:

    SALAM..sy mohon keizinan untuk menggunakan modul cikgu sbg bahan p&p..

  54. cutepororo berkata:

    salam,cikgu saya mohon keizinan untuk menggunakan modul ini ya,terima kasih

  55. nurol afzan bt ab wahab berkata:

    Assalam
    saya guru baru mengajar mohon izin untuk menggunakan semua modul kimia yg ada di blog cikgu. terima kasih di atas bahan yang sgt2 berharga ini. cikgu afzan

  56. ain berkata:

    assalamualaikum cikgu, izinkan saya menggunakan soalan dan modul cikgu untuk pelajar2 saya, semoga Allah membalas jasa2 cikgu, 🙂

  57. Salam. Saya mohon keizinan untuk menggunakan modul cikgu sbg bahan PdP saya…..

  58. syahmi berkata:

    Terima kasih cikgu atas perkongsiaan bahan pnp ni. Semoga cikgu dirahmati Allah.

  59. Syikin Adnan berkata:

    Thank you cikgu Adura! 🙂

  60. fizan berkata:

    salam…mohon izin tuk menggunakn modul ini ye..tq

  61. hanie berkata:

    salam, cikgu, izinkan saya menggunakan modul ini untuk anak didik saya. terima kasih

  62. Yusnita Yunos berkata:

    TAHNIAH CIKGU….. Beruntung kami guru-guru kimia sebab ada rakan seperjuangan seperti cikgu. semoga usaha cikgu ini menjadi salah satu amal jariah. Terima kasih daripada saya dan pelajar-pelajar di Batu Pahat.

  63. Salam cikgu, izinkan saya untuk menggunakan modul ini untuk anak didik saya. Semoga usaha cikgu ini diberkati Allah. Terima kasih….

  64. Zack berkata:

    Salam…. Cikgu… Saya pun nak minta izin tuk guna bhn cikgu…anyway… Tqvm

  65. rusilawati ab lah berkata:

    Salam cikgu, izinkan saya untuk menggunakan modul ini untuk anak didik saya. Semoga usaha cikgu ini diberkati Allah. Terima kasih….

  66. lady dee berkata:

    cikgu sya pakai bahan ckgu untuk ank2 murid saya yer

  67. salam cikgu..saya sangat tertarik dengan bahan2 cikgu, izinkan saya gunakan untuk pelajar saya. terima kasih

  68. lady dee berkata:

    salam ckgu..sy baru mengajar kimia..izinkan sy pakai bahn dlm nie tuk student sy yer..moge menjadi panduan n thanx bebanyk=)

  69. duan berkata:

    salam ckgu..mohon kebenaran ckgu utk sy gunakan bahan mengajar ini dlm kelas sy

  70. bie berkata:

    salam cikgu…izinkan saya menggunakan bahan dan modul sy sebagai panduan pnp sy dan pelajar saya. may Allah swt bless u and family. tq

  71. Freze berkata:

    Terima kasih..bnyak membantu saya dalam pengajaran kimia

  72. cikgu pizah berkata:

    as salam, minta izin guna bahan cikgu, dari sini atau dari mana2 saja bahan yg mmg ada tulis nama cikgu. Terima kasih.

  73. ayu berkata:

    Assalamualaikum cikgu.. sy juga ingin menggunakan bahan dan modul cikgu sbg pnduan untuk sy mngajar kerana bahan yg cikgu bshare ni amat bagus..semoga Allah memberkati jasa cikgu kerana sesungguhnya semakin byk ilmu dpt disebarkan, semakin berkat dan bertambah rezeki cikgu.. aminn

  74. Mavis Shamany B berkata:

    Cikgu,
    Mohon izin menggunakan modul2 dan siri cemerlang kimia cikgu dlm pdp & utk pengukuhan pelajar…Terima kasih…

  75. nini berkata:

    terima kasih cgu adura, izinkan sy juga menggunakan bahan cgu tuk pelajar sy. Semoga cgu adura diberkati olehNya atas perkongsian ilmu ni.

  76. nurul berkata:

    Cikgu, saya Mohon share bhn utk pdp. Bhn yg amat bagus n berguna utk para pelajar… syabas 😊

  77. zainab bt alias berkata:

    slm cikgu, saya mohon izin utk guna bhn modul cgu utk pdp saya…hrp mendpt keberkatan atas segala usaha cikgu. tima kasih bebanyak ye

  78. Gee berkata:

    Terima kasih atas bahan mengajar yg sgt berguna ni. Izinkan saya menggunakannya untuk rujukan pelajar. May God bless u always 🙂

  79. haslinah bt abdul berkata:

    Terima kasih atas bahan2 yang telah cikgu upload dalam blog. Ianya banyak memberi info bagi saya sebagai guru kimia yang veteran. Ilmu akan terus berkembang meninggalkan kita. Izinkan
    saya menggunakan sebagai rujukan pelajar saya. Semoga AL’lah murahkan rezeki cikdu adura sekeluarga.

  80. syazwani berkata:

    Assalam. Cikgu Adura, izinkan saya gunakan modul kimia ini untuk pdp saya dan pelajar2 saya.
    Terima kasih cikgu adura.

  81. rumushitung berkata:

    hwaaaaaaa… keren blognya kak…

  82. rohana berkata:

    Assalamualaikum cikgu..izinkan sy menggunakan modul dan bahan-bahan cikgu utk anak-anak murid saya..hanya Allah yang dapat membalas jasa cikgu..terima kasih

  83. haslinda berkata:

    Cikgu, izinkan sya menggunakan modul cikgu.modul n nota2 di dalam blog ni byk membantu saya.

  84. HJ AHMAD RIDZUAN berkata:

    Assalamualaikum w.b.t Cikgu ….saya banyak menggunakan bahan cikgu untuk anak saya di rumah….minta dihalalkan…..hanya Allah saja yang dapat memberi ganjaran kepada cikgu….Jazakallah…

  85. wawa berkata:

    Assalamualaikum cikgu… tahniah cikgu berjaya wujudkan laman ini bagi perkongsian ilmu kt semua. Izinkan sya download dan guna bahan cikgu utk pdp sy. Moga Allah sentiasa merahmati cikgu. Minta halalkan ya cikgu ilmu yang sya ambil.terima kasih

  86. Steve berkata:

    Terima kasih di atas perkongsian bahan2 cikgu…Cikgu Adura terbaik…

  87. R niez berkata:

    Terima kasih sbb nota ni sngt berguna

  88. zuraida berkata:

    Assalamualaikum….saya mohon download dan guna bahan cikgu untuk pelajar saya di SMK Sinar Bintang..terima kasih..semoga Allah sentiasa merahmati Cikgu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s