Modul alkimia Ting. 4

Modul Alkimiya T4/F4 Versi 2017
Dwi Bahasa – Bahasa melayu di ikuti dengan bahasa english.
Semua bab iaitu bab 01 sehingga bab 09

Modul alkimiya T4 – Kemas kini 21-2-17
alkimiya-t4-bab-01-update-21-2-17-ms-1-18
alkimiya-t4-bab-02-update-21-2-17-ms-19-43
alkimiya-t4-bab-03-update-21-2-17-ms-44-90
alkimiya-t4-bab-04-update-21-2-17-ms91-111
alkimiya-t4-bab-05-update-21-2-17-ms112-132
alkimiya-t4-bab-07-update-21-2-17-ms171-209
alkimiya-t4-bab-08-update-21-2-17-ms210-234
alkimiya-t4-bab-09-update-21-2-17-ms235-273

Jawapan modul Alkimiya T4 BM BI Edisi 2017

alkimiya-t4-bab-01-ans-update-21-2-17-ms-1-17
alkimiya-t4-bab-02-ans-update-21-2-17-ms-18-46
alkimiya-t4-bab-03-ans-update-21-2-17-ms-ms47-99
alkimiya-t4-bab-04-ans-update-21-2-17-ms-ms100-121
alkimiya-t4-bab-05-ans-update-21-2-17-ms122-143
alkimiya-t4-bab-06-ans-update-21-2-17-ms133-170
alkimiya-t4-bab-06-ans-update-21-2-17-ms144-182
alkimiya-t4-bab-07-ans-update-21-2-17-ms183-224
alkimiya-t4-bab-08-ans-update-21-2-17-ms-225-254
alkimiya-t4-bab-09-ans-update-21-2-17-ms-255-296

Modul alkimia Tingkatan 4 Edisi BI sahaja
* untuk muat turun/download, klik pada file tersebut, kemudian klik butang kanan mouse anda, pilih “Save Linked Content As...”. dan pilih di mana anda hendak simpan di dalam harddisk anda. kemudian klik butang save. 🙂

Modul alkimiya F4 00
Modul alkimiya F4 C01
Modul alkimiya F4 C02
Modul alkimiya F4 C03
Modul alkimiya F4 C04
Modul alkimiya F4 C05
Modul alkimiya F4 C06
Modul alkimiya F4 C07
Modul alkimiya F4 C08
Modul alkimiya F4 C09

Jawapan
Modul alkimiya F4 C01 – answer
Modul alkimiya F4 C02 – answer
Modul alkimiya F4 C03 – answer
Modul alkimiya F4 C04 – answer
Modul alkimiya F4 C05 – answer
Modul alkimiya F4 C06 – answer
Modul alkimiya F4 C07 – answer
Modul alkimiya F4 C08 – answer
Modul alkimiya F4 C09 – answer

Advertisements

121 Responses to Modul alkimia Ting. 4

  1. cikgu syazwani berkata:

    saya suka guna modul ini. tapi sampai chap 4 je..
    harap2 ada lagi utk chap yg seterusnya..
    terima kasih~

  2. Rachel Siau berkata:

    Harap cikgu dapat sediakan jawapan untuk kesemua chapter agar dapat buat ulangkaji kendiri. Terima kasih

  3. nisa berkata:

    tahniah cikgu adura. blog yang sangat bermanfaat. terima kasih banyak-banyak.

  4. knight berkata:

    soalan soalan yg bagus.bley improve markah peperiksaan saya.thanks

  5. Shakirah berkata:

    Saya mula berminat untuk study chem,thank u cikgu adura.

  6. aida berkata:

    terima kasih cikgu… sangat berguna untuk guru-guru kimia dan para pelajar.. tabik usaha cikgu. hanya Allah yang dapat membalas nya.. 🙂

  7. cikgu ida berkata:

    Assalam.. Tahniah dan tq kerana cikgu sudi berkongsi module yanng amat berguna ini. saya minta izin utk menggunakan module ini utk pelajar2 saya. Sekali lagi terima kasih byk

  8. SAYA MEMANG MENCARI MODUL2 UTK STUDENT SAYA. mOHON IZIN UNTUK MENGGUNAKANNYA. MOGA ALLAH MERAHMATI ATAS SEGALA JERIH PAYAH CIKGU MENGUSAHAKAN INI SEMUA.

  9. zila berkata:

    salam…..terima kasih banyak2 modul cikgu sangat membantu saya dalam pnp..semoga cikgu terus maju dan diberkati…IsnyaAllah…

  10. aniep berkata:

    Assalamulaikum.. thniah cikgu.. modul cikgu cukup berguna saya minta keiziznzn untuk menggunkan ngan untuk anak murid saya. hanya Allah yang dapat membalas jasa cikgu

  11. wany berkata:

    Thanks cikgu adura bcos sudi berkongsi bahan dengan kami semua.
    Moga setiap ilmu yang dicurahka mendapatkan keberkatan Allah dan dibalas dengan nikmatnya yang tidak terhingga. Ameen 😉

  12. Shakirah berkata:

    Cikgu,saya keliru dgn jawapan modul alkimia ting.4 chapter 3..activity 4 soalan 1a. TQ.

  13. alinmarlina berkata:

    saya br nk ajr kimia… so dgn adanye modul ini mmg byk membantu sy… izinkn sy menggunakn modul ini untk student sy… tima kasih

  14. Jannah berkata:

    salam Cikgu Adura…I am a new teacher and I will be teaching chemistry starting next year..I am asking for your permission to use your module for my students in class..Thank you..^__^
    Only Allah alone can ever repay you for your kindness and generosity.

  15. rohaizad berkata:

    Assalamualaikum

    saya rohaizad dari cheras kl, mohon kebenaran untuk guna modul cikgu yg sangat bermanfaat ni untuk saya student saya.tq..semoga Allah membalas usaha dan jasa cikgu .amin

  16. aida95 berkata:

    Terima kasih cikgu. It’s very useful and really help me a lot to understand chemistry form 4 even more for my revision.

  17. zuraidah berkata:

    salam cikgu adura. saya mohon izin untuk menggunakan modul cikgu bersama2 pelajar saya. Hanya Allah yang dpt membalas budi cikgu. terima kasih.

  18. nuran berkata:

    cikgu adura,
    saya ingin menggunakan modul cikgu untuk memudahkan pnp.mohon kebenaran dari cikgu.terima kasih cikgu

  19. Fauziah binti Sidek berkata:

    Salam Cikgu Adura,saya ucapkan tahniah atas usaha gigih cikgu menyediakan bahan Modul yang berguna dan bersistematik,Didoakan semoga Allah merahmati usaha yang cikgu lakukan. Justeru mohon izin dari cikgu utk saya gunakan bersama pelajar saya..

  20. Mohd Helmy Bin Mokhtar berkata:

    salam cikgu adura…terima kasih banyak2 kerana cikgu kongsi modul2 ini bersama semua…modul ini sangat membantu…saya mohon izin daripada cikgu untuk menggunakan modul cikgu ini untuk mengajar…terima kasih banyak-banyak cikgu

  21. fizah berkata:

    modul cg sgt membantu..terima kasih banyk2…

  22. syahidda sabri berkata:

    Assalamua’laikum cikgu. Syabas cikgu berjaya membangunkan blog yang cukup memberikan manfaat. Mohon izin share dan menggunakan bahan cikgu untuk pelajar saya sebagai bahan tambahan:) Semoga ALLAH membalas segala jasa baik cikgu dan ilmu yang cikgu kongsi dengan kebaikan dan kecemerlangan dunia akhirat 🙂

  23. onez wan berkata:

    thanks 4 the materials.. mohon izin utk gunakan modul alkimiya cikgu + sck cikgu tuk students saya..semoga usaha cikgu mendapat keberkatan NYA..amin

  24. Faiz Shah berkata:

    Assalam cikgu
    Saya baru dlm mengajar kimia. Sedang mencari modul2 berguna seperti seperti ini. Bolehkah saya kongsi modul ini bersama pelajar-pelajar saya. Semoga usaha cikgu ini diredhai dan diberkati Allah… Amin…

  25. kimah chem berkata:

    assalamualaikum cikgu..minta izin kongsi modul ini.sangat bermanfaat untuk pelajar saya.terima kasih dan semoga sentiasa dirahmati Allah..

  26. cikgu jACK berkata:

    SAYA MINTA IZIN UNTUK GUNAKAN MODUL INI DGN PELAJAR SAYA….HNYA TUHAN SAJA YANG DAPAT BALAS JASA DAN BUDI CG ADURA..

  27. mr irwan berkata:

    Salam….versi bahasa melayu ada ke cikgu?

  28. Rosalinda Bt Sulaiman berkata:

    Salam, Saya Cikgu Rosa, saya ingin memohon kebenaran daripada Cikgu Adura untuk menggunakan modul cikgu. Hanya Allah yang dapat membalas jasa dan budi cikgu.

  29. Abert berkata:

    Cikgu… saya dapati ada beberapa kesalahan dalam modul ting 5 chapter 2 anda…

  30. aisyah berkata:

    saya nak mintak kebenaran untuk download modul ini..sebab cikgu saye sdang mnggunakan nota ini..terima kasih..=)

  31. adlin ilani berkata:

    cikgu adura, terima kasih bekalkan modul yg sangat baik.mohon izin utk digunakan pada pelajar saya…sy budak baru belajar…terima kasih sangat

  32. azman berkata:

    assalamualaikum cikgu..
    saya nak mintak kebenaran untuk download modul ini..
    Hanya Allah yang dapat membalas jasa dan budi cikgu.

  33. nadia berkata:

    sngat berguna..tenkiu share! semoga Tuhan saja dapat membalas jasa cg adura

  34. Sharulnizam berkata:

    Assalamualaikum cikgu adura, terima kasih utk modul yg disediakan. modul-modul tersebut byk membantu saya dalam mempelajari kimia 😀

  35. azfar berkata:

    MINTAK KEBENARAN NAK GUNA MODUL UNTUK CUCU SAYA…SOALAN SPOT TAHUN 2012?

  36. saibahtul islamiah rosly berkata:

    assalamualaikum cg adura..sy cgu baru…sy nak minta izin nak guna modul ni tuk student2 saya…moga Allah memberkati cgu dan keluarga dimurahkan rezeki kerana membantu org lain..tq cgu–cgu saibahtu-

  37. siti seseri berkata:

    salam.. cikgu.. sya mntak kebenaran download modul ckgu.. terima ksih.. 🙂

  38. pelajar berkata:

    cikgu ad tak soalan akhir tahun negeri lain untuk form 4…

  39. nadia berkata:

    Assalamualaikum…terima kasih kerana share..sangat2 berguna…moga Allah membalasnya!
    mohon kebenaran untuk translate modul ini dalam versi bm untuk pelajar saya!

  40. Chekgu Tarique berkata:

    Salam Cikgu Adura…mohon keizinan untuk muat turun dan gunapakai modul cikgu yang amat berguna ini…moga cikgu murah rezeki 🙂

  41. Leh Hong berkata:

    thank you very much for the sharing….May God bless u always…:)

  42. zuaini berkata:

    salam…cikgu adura…sy mohon dload modul f4…sy br nk ajar kimia ni…modul ni sgt berguna sbg panduan utk p&p nt..tq cikgu

  43. ct berkata:

    salam..sy sgt2 bminat utk mnggunakn semua modul yg ade d blog cg adura ini…sy tlh mdownload modul cgu n untuk itu sy ucapkn terima kasih byk2 ats usaha cgu mnyediakn modul yg bmanfaat ini…smoga Allah mrahmati cgu ats usaha dan keikhlasan cgu utk bkongsi d dlm blog ini..TERIMA KASIH CIKGU ADURA…

  44. siti khairani alias berkata:

    Assalam. Tq modul cikgu banyak membantu pnp saya. Semoga Allah merahmati hidupmu..
    Cg Khair

  45. MusrifahMarhatip berkata:

    Trim kasih ckgu…. Ya Allah, berilah kami kejayaan meraih Impian dn RidhoMu Allah…aaaamiiiinnn ⊙

  46. nurul :) berkata:

    assalamualaikum cikgu adura.. halalkan segala ilmu yang dikongsikan ya.. saya mula meminati chemistry apabila mencuba soalan2 yang disediakan cikgu ini.. terima kasih banyak2 hanya allah yang dapat membalas jasa baik cikgu 🙂 doakan kejayaan saya untuk spm akan datang ya.. jazakillahukhairan.. barakallahufikum

  47. Azian hazariah berkata:

    Salam, mohon izin menggunakan semua modul untuk anak sy yg akan menduduki spm 2013 ini.

  48. cikgu zaiful berkata:

    terima kasih, saya nak share kat blog saya ya

  49. Cikgu Shazana berkata:

    Assalam. Modul ini banyak membantu saya mengajar chemistry. thanks a lot. Smoga Allah membalas jasa baik tuan.

  50. dina berkata:

    mohon share modul ini…
    thanks…
    usaha yang sangat bagus……

  51. nikkinesh devian berkata:

    Terima kasih banyak
    selama ini saya ingat ada bio skor jerr…apa kimia ada juga

  52. nikkinesh devian berkata:

    Cikgu ADURA………….modul kimia ni tidak ada ker dalam bahasa melayu…..cikgu sekolah saya tanya

  53. syahida qayreen berkata:

    Tuan saya harap jika saya mggunakan modul nie ..saya dpt lebih bagus dlm subjek kimia 🙂 mohon izin untuk saya upload ya 🙂

  54. syuhaimi berkata:

    WELL DONE CIKGU. modul ini membantu banyak pihak. moga Allah membalas jasa cikgu dengan penuh kerahmatan.

  55. klee1706 berkata:

    Really very thanks for your sharing. Sharing is Caring. Your notes and worksheets really help me a lot. Thanks~~~ ^ ^

  56. Seri berkata:

    Salam Cikgu Adura. Minta izin download dan gunakan modul Cikgu untuk anak2 dan pelajar2 saya. Semoga Allah swt membalas jasa baik anda, amin.

  57. Zuraihan berkata:

    Salam.. cikgu adura, saya minta halal dowload ya utk kegunaan saya dan pelajar saya dalam kelas..modul yg lengkap dan bagus..terima kasih atas usaha yg diberikan.. i’m really appreciate your work.. tq very much.. 🙂

  58. Hazimin berkata:

    Assalamualaikum,
    Cgu ni pernah belajar di MRSM Balik Pulau ..kan?. Tahniah atas usaha modul ni TQVM

  59. salam cg. mohon untuk copy bagi kelas tambahan saya..

  60. hazwani berkata:

    assalamualaikum cikgu adura, modul yg lengkap dan baik. saya mohon izin utk saya guna brsama students saya ya. terima kasih. 🙂

  61. ahsha berkata:

    Thank you sir 4 sharing this module…it’s very usefull 4 me…
    Modul ini ckg bnyk membantu saya…saya hrp ckg blh uat chapter 5 tingkatan 5…:)

  62. Rajkumaran berkata:

    Terima kasih cikgu untuk modul ini…sekarang saya sangat berminat untuk belajar chemistry

  63. Syafiq Ismail berkata:

    Selamat Hari Raya Cikgu. Terima kasih sebab ajar saya.

  64. Jiya Swift berkata:

    Salam cikgu, terima kasih banyak sangat sebab telah menyediakan bahan kimia ini. Saya sebelum ini memang macam tak ada harapan nak dapat A sebab memang tak pernah faham subjek ni, guru di sekolah pula tidak memahami saya. Saya hampir putus asa untuk SPM kerana subjek ini tetapi semenjak saya menjumpai modul cikgu ini, saya dapat memahami kimia dengan lebih baik. Terima kasih banyak ya cikgu. Hanya Allah swt sapat membalas jasa serta budi baik cikgu. 😀

  65. Yuggesh Kumar berkata:

    Thank you for this module cikgu .

  66. cg..macam mana nak contact cg..whatapps,wechat..saya nak no.phone cg.adura…nak bli buku kesalahan lazim KIMIA…email saya : muhdzulhelmi98@ymail.com

  67. Fatin Syazreen berkata:

    assalamualaikum cikgu, saya nak mintak izin nak gunakan module ni ye

  68. alia berkata:

    cikgu,minta halal sy download

  69. Zaharah Ismail berkata:

    Assalamualaikum Cikgu Adura.
    Saya mengucapkan terima kasih dan saya doakan semoga bahan yang cikgu kongsikan mendapat ganjaran dan keberkatan dari Allah di dunia dan akhirat . Minta izin sebagai bahan tambahan untuk P & P.

  70. rogayah berkata:

    Assalammualaikum
    shbt… tima kaseh dgn sumber yg ilmunya bermanfaat

  71. azhar ali berkata:

    saya seorang pelajar. sekolah saya belajar dlm bm x da ka nota atau soalan dlm bm? kalau da dapat bantu saya form 4

    • Cikgu Adura berkata:

      Aslmkm Azhar Ali,

      Buat masa ini, Kebanyakkan bahan di laman web ini adalah english.
      In Sha Allah, jika di izinkan Allah dan berkesempatan, saya akan cuba menyediakan versi bahasa melayu nanti.

  72. Addin berkata:

    Assalam.cikgu, izinkan saya untuk guna modul ini.
    tq!

  73. Izan berkata:

    Terima kasih berkongsi ilmu dan kemahiran. Moga Allah membalasnya dgn segala kebaikan

  74. Flo berkata:

    loved this 🙂 cuti tak bawak balik buku pun boleh study chemist

  75. Luqman Suhaimi berkata:

    Cikgu saya ingin minta kebenaran untuk menggunakan modul ini sebagai bahan untuk kelas tuisyen saya. trima kasih cikgu

  76. Luqman Suhaimi berkata:

    Terima kasih cikgu, saya ingin meminta kebenaran untuk menggunakan modul cikgu untuk kelas tuisyen saya. 🙂

  77. ika berkata:

    Assalam cikgu..saya mohon keberkatan & keizinan untuk menggunakan modul cikgu dlm kelas tuisyen saya.

  78. Che'gu Zaidi berkata:

    Assalamualaikum CIkgu Adura…

    Saya berterima kasih atas modul yang cikgu buat, dan saya dah gunapakai modul ni sejak dari tahun 2012 lagi…

    Mohon dihalalkan atas penggunaan modul cikgu utk PdP saya dan jua…

    Lagi satu, mohon jasa baik cikgu utk upload modul BM BI tuk topik Elektrokimia… Nampak mcm cikgu termiss utk upload link dia…

    Terima kasih dan Jazakallahju khairan..

  79. Assalamualaikum cikgu adura….minta izin download modul kimia cikgu dan mohon halal ilmu yg dikongsikan…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s