Modul alkimia Ting. 4

Modul alkimia Tingkatan 4
* untuk muat turun/download, klik pada file tersebut, kemudian klik butang kanan mouse anda, pilih “Save Linked Content As...”. dan pilih di mana anda hendak simpan di dalam harddisk anda. kemudian klik butang save. :)

Modul alkimiya F4 00
Modul alkimiya F4 C01
Modul alkimiya F4 C02
Modul alkimiya F4 C03
Modul alkimiya F4 C04
Modul alkimiya F4 C05
Modul alkimiya F4 C06
Modul alkimiya F4 C07
Modul alkimiya F4 C08
Modul alkimiya F4 C09

Jawapan
Modul alkimiya F4 C01 – answer
Modul alkimiya F4 C02 – answer
Modul alkimiya F4 C03 – answer
Modul alkimiya F4 C04 – answer
Modul alkimiya F4 C05 – answer
Modul alkimiya F4 C06 – answer
Modul alkimiya F4 C07 – answer
Modul alkimiya F4 C08 – answer
Modul alkimiya F4 C09 – answer

93 Responses to Modul alkimia Ting. 4

  1. saya suka guna modul ini. tapi sampai chap 4 je..
    harap2 ada lagi utk chap yg seterusnya..
    terima kasih~

  2. Rachel Siau says:

    Harap cikgu dapat sediakan jawapan untuk kesemua chapter agar dapat buat ulangkaji kendiri. Terima kasih

  3. nisa says:

    tahniah cikgu adura. blog yang sangat bermanfaat. terima kasih banyak-banyak.

  4. knight says:

    soalan soalan yg bagus.bley improve markah peperiksaan saya.thanks

  5. Shakirah says:

    Saya mula berminat untuk study chem,thank u cikgu adura.

  6. aida says:

    terima kasih cikgu… sangat berguna untuk guru-guru kimia dan para pelajar.. tabik usaha cikgu. hanya Allah yang dapat membalas nya.. :)

  7. cikgu ida says:

    Assalam.. Tahniah dan tq kerana cikgu sudi berkongsi module yanng amat berguna ini. saya minta izin utk menggunakan module ini utk pelajar2 saya. Sekali lagi terima kasih byk

  8. SAYA MEMANG MENCARI MODUL2 UTK STUDENT SAYA. mOHON IZIN UNTUK MENGGUNAKANNYA. MOGA ALLAH MERAHMATI ATAS SEGALA JERIH PAYAH CIKGU MENGUSAHAKAN INI SEMUA.

  9. zila says:

    salam…..terima kasih banyak2 modul cikgu sangat membantu saya dalam pnp..semoga cikgu terus maju dan diberkati…IsnyaAllah…

  10. aniep says:

    Assalamulaikum.. thniah cikgu.. modul cikgu cukup berguna saya minta keiziznzn untuk menggunkan ngan untuk anak murid saya. hanya Allah yang dapat membalas jasa cikgu

  11. wany says:

    Thanks cikgu adura bcos sudi berkongsi bahan dengan kami semua.
    Moga setiap ilmu yang dicurahka mendapatkan keberkatan Allah dan dibalas dengan nikmatnya yang tidak terhingga. Ameen ;)

  12. Shakirah says:

    Cikgu,saya keliru dgn jawapan modul alkimia ting.4 chapter 3..activity 4 soalan 1a. TQ.

  13. alinmarlina says:

    saya br nk ajr kimia… so dgn adanye modul ini mmg byk membantu sy… izinkn sy menggunakn modul ini untk student sy… tima kasih

  14. Jannah says:

    salam Cikgu Adura…I am a new teacher and I will be teaching chemistry starting next year..I am asking for your permission to use your module for my students in class..Thank you..^__^
    Only Allah alone can ever repay you for your kindness and generosity.

  15. rohaizad says:

    Assalamualaikum

    saya rohaizad dari cheras kl, mohon kebenaran untuk guna modul cikgu yg sangat bermanfaat ni untuk saya student saya.tq..semoga Allah membalas usaha dan jasa cikgu .amin

  16. aida95 says:

    Terima kasih cikgu. It’s very useful and really help me a lot to understand chemistry form 4 even more for my revision.

  17. zuraidah says:

    salam cikgu adura. saya mohon izin untuk menggunakan modul cikgu bersama2 pelajar saya. Hanya Allah yang dpt membalas budi cikgu. terima kasih.

  18. nuran says:

    cikgu adura,
    saya ingin menggunakan modul cikgu untuk memudahkan pnp.mohon kebenaran dari cikgu.terima kasih cikgu

  19. Fauziah binti Sidek says:

    Salam Cikgu Adura,saya ucapkan tahniah atas usaha gigih cikgu menyediakan bahan Modul yang berguna dan bersistematik,Didoakan semoga Allah merahmati usaha yang cikgu lakukan. Justeru mohon izin dari cikgu utk saya gunakan bersama pelajar saya..

  20. Mohd Helmy Bin Mokhtar says:

    salam cikgu adura…terima kasih banyak2 kerana cikgu kongsi modul2 ini bersama semua…modul ini sangat membantu…saya mohon izin daripada cikgu untuk menggunakan modul cikgu ini untuk mengajar…terima kasih banyak-banyak cikgu

  21. fizah says:

    modul cg sgt membantu..terima kasih banyk2…

  22. syahidda sabri says:

    Assalamua’laikum cikgu. Syabas cikgu berjaya membangunkan blog yang cukup memberikan manfaat. Mohon izin share dan menggunakan bahan cikgu untuk pelajar saya sebagai bahan tambahan:) Semoga ALLAH membalas segala jasa baik cikgu dan ilmu yang cikgu kongsi dengan kebaikan dan kecemerlangan dunia akhirat :)

  23. onez wan says:

    thanks 4 the materials.. mohon izin utk gunakan modul alkimiya cikgu + sck cikgu tuk students saya..semoga usaha cikgu mendapat keberkatan NYA..amin

  24. Faiz Shah says:

    Assalam cikgu
    Saya baru dlm mengajar kimia. Sedang mencari modul2 berguna seperti seperti ini. Bolehkah saya kongsi modul ini bersama pelajar-pelajar saya. Semoga usaha cikgu ini diredhai dan diberkati Allah… Amin…

  25. kimah chem says:

    assalamualaikum cikgu..minta izin kongsi modul ini.sangat bermanfaat untuk pelajar saya.terima kasih dan semoga sentiasa dirahmati Allah..

  26. cikgu jACK says:

    SAYA MINTA IZIN UNTUK GUNAKAN MODUL INI DGN PELAJAR SAYA….HNYA TUHAN SAJA YANG DAPAT BALAS JASA DAN BUDI CG ADURA..

  27. mr irwan says:

    Salam….versi bahasa melayu ada ke cikgu?

  28. Rosalinda Bt Sulaiman says:

    Salam, Saya Cikgu Rosa, saya ingin memohon kebenaran daripada Cikgu Adura untuk menggunakan modul cikgu. Hanya Allah yang dapat membalas jasa dan budi cikgu.

  29. Abert says:

    Cikgu… saya dapati ada beberapa kesalahan dalam modul ting 5 chapter 2 anda…

  30. aisyah says:

    saya nak mintak kebenaran untuk download modul ini..sebab cikgu saye sdang mnggunakan nota ini..terima kasih..=)

  31. adlin ilani says:

    cikgu adura, terima kasih bekalkan modul yg sangat baik.mohon izin utk digunakan pada pelajar saya…sy budak baru belajar…terima kasih sangat

  32. azman says:

    assalamualaikum cikgu..
    saya nak mintak kebenaran untuk download modul ini..
    Hanya Allah yang dapat membalas jasa dan budi cikgu.

  33. nadia says:

    sngat berguna..tenkiu share! semoga Tuhan saja dapat membalas jasa cg adura

  34. Sharulnizam says:

    Assalamualaikum cikgu adura, terima kasih utk modul yg disediakan. modul-modul tersebut byk membantu saya dalam mempelajari kimia :D

  35. azfar says:

    MINTAK KEBENARAN NAK GUNA MODUL UNTUK CUCU SAYA…SOALAN SPOT TAHUN 2012?

  36. saibahtul islamiah rosly says:

    assalamualaikum cg adura..sy cgu baru…sy nak minta izin nak guna modul ni tuk student2 saya…moga Allah memberkati cgu dan keluarga dimurahkan rezeki kerana membantu org lain..tq cgu–cgu saibahtu-

  37. siti seseri says:

    salam.. cikgu.. sya mntak kebenaran download modul ckgu.. terima ksih.. :)

  38. pelajar says:

    cikgu ad tak soalan akhir tahun negeri lain untuk form 4…

  39. nadia says:

    Assalamualaikum…terima kasih kerana share..sangat2 berguna…moga Allah membalasnya!
    mohon kebenaran untuk translate modul ini dalam versi bm untuk pelajar saya!

  40. Chekgu Tarique says:

    Salam Cikgu Adura…mohon keizinan untuk muat turun dan gunapakai modul cikgu yang amat berguna ini…moga cikgu murah rezeki :)

  41. Leh Hong says:

    thank you very much for the sharing….May God bless u always…:)

  42. zuaini says:

    salam…cikgu adura…sy mohon dload modul f4…sy br nk ajar kimia ni…modul ni sgt berguna sbg panduan utk p&p nt..tq cikgu

  43. ct says:

    salam..sy sgt2 bminat utk mnggunakn semua modul yg ade d blog cg adura ini…sy tlh mdownload modul cgu n untuk itu sy ucapkn terima kasih byk2 ats usaha cgu mnyediakn modul yg bmanfaat ini…smoga Allah mrahmati cgu ats usaha dan keikhlasan cgu utk bkongsi d dlm blog ini..TERIMA KASIH CIKGU ADURA…

  44. siti khairani alias says:

    Assalam. Tq modul cikgu banyak membantu pnp saya. Semoga Allah merahmati hidupmu..
    Cg Khair

  45. MusrifahMarhatip says:

    Trim kasih ckgu…. Ya Allah, berilah kami kejayaan meraih Impian dn RidhoMu Allah…aaaamiiiinnn ⊙

  46. nurul :) says:

    assalamualaikum cikgu adura.. halalkan segala ilmu yang dikongsikan ya.. saya mula meminati chemistry apabila mencuba soalan2 yang disediakan cikgu ini.. terima kasih banyak2 hanya allah yang dapat membalas jasa baik cikgu :) doakan kejayaan saya untuk spm akan datang ya.. jazakillahukhairan.. barakallahufikum

  47. Azian hazariah says:

    Salam, mohon izin menggunakan semua modul untuk anak sy yg akan menduduki spm 2013 ini.

  48. cikgu zaiful says:

    terima kasih, saya nak share kat blog saya ya

  49. Cikgu Shazana says:

    Assalam. Modul ini banyak membantu saya mengajar chemistry. thanks a lot. Smoga Allah membalas jasa baik tuan.

  50. dina says:

    mohon share modul ini…
    thanks…
    usaha yang sangat bagus……

  51. nikkinesh devian says:

    Terima kasih banyak
    selama ini saya ingat ada bio skor jerr…apa kimia ada juga

  52. nikkinesh devian says:

    Cikgu ADURA………….modul kimia ni tidak ada ker dalam bahasa melayu…..cikgu sekolah saya tanya

  53. syahida qayreen says:

    Tuan saya harap jika saya mggunakan modul nie ..saya dpt lebih bagus dlm subjek kimia :) mohon izin untuk saya upload ya :)

  54. syuhaimi says:

    WELL DONE CIKGU. modul ini membantu banyak pihak. moga Allah membalas jasa cikgu dengan penuh kerahmatan.

  55. klee1706 says:

    Really very thanks for your sharing. Sharing is Caring. Your notes and worksheets really help me a lot. Thanks~~~ ^ ^

  56. Seri says:

    Salam Cikgu Adura. Minta izin download dan gunakan modul Cikgu untuk anak2 dan pelajar2 saya. Semoga Allah swt membalas jasa baik anda, amin.

  57. Zuraihan says:

    Salam.. cikgu adura, saya minta halal dowload ya utk kegunaan saya dan pelajar saya dalam kelas..modul yg lengkap dan bagus..terima kasih atas usaha yg diberikan.. i’m really appreciate your work.. tq very much.. :-)

  58. Hazimin says:

    Assalamualaikum,
    Cgu ni pernah belajar di MRSM Balik Pulau ..kan?. Tahniah atas usaha modul ni TQVM

  59. salam cg. mohon untuk copy bagi kelas tambahan saya..

  60. hazwani says:

    assalamualaikum cikgu adura, modul yg lengkap dan baik. saya mohon izin utk saya guna brsama students saya ya. terima kasih. :)

  61. ahsha says:

    Thank you sir 4 sharing this module…it’s very usefull 4 me…
    Modul ini ckg bnyk membantu saya…saya hrp ckg blh uat chapter 5 tingkatan 5…:)

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s